НОВИНИ


Корнелия Нинова: БСП ще подкрепи правителство на ”Има такъв народ”

7 3479 17.04.2021
Корнелия Нинова: БСП ще подкрепи правителство на ”Има такъв народ”
Корнелия Нинова

При предлагане на правителство на ”Има такъв народ”, БСП ще го подкрепи, дори и да не участва в него, при условие, че кандидатът за министър-председател и излъчилата го партия публично заявят готовност за бързи и последователни действия в здравната система за овладяване на пандемията, както и облекчаване на нейните социални и икономически последици, както и борба с корупцията и укрепване на независимата съдебна система, както и възстановяване на парламентаризма.


Това каза лидерът на БСП Колнелия Нинова пред съпратийците си. Тя допълни:

БСП ще иска и обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, на задълженията на България, на европейските ресурси и системата за управление на оперативните програми, реализацията на инвестиционните проекти, на инфраструктурата, на енергетиката и на отбраната.

 

"Искаме и прозрачност на процеса на договаряне на оперативните програми с Европейския съюз за програмния период 2021-2027 г. и преработване на Националния план за възстановяване и устойчивост. Искаме и изменения в изборното законодателство с цел да се отчете гласът на всеки избирател и предприемане на оперативни мерки за рязкото ограничаване на купения и корпоративния вот", допълни тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама