ПОЛИТИКА


На Разпети петък се ражда партия ОТОМАН

27 5885 25.03.2010
На Разпети петък се ражда партия ОТОМАН
Али Юзеиров

Нова партия ОТОМАН ще бъде официално учредена от братя Юзеирови на връх Разпети петък. Учредяването й ще започне с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен. Новината дойде от самия Али Юзеиров.



За създаването на движението "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък" - ОТОМАН, бе съобщено още преди седмици.

Датата на официалното учредяването съвпада с християнския Разпети петък. Но по думите на Юзеиров в това няма нищо тенденциозно, защото за "за мюсюлманите всеки петък е свещен".

Той обясни, че не е много наясно с християнските празници и изтъкна, че съвпадението е случайно.

Главната цел на новата формация  е, чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото, да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло, коментира Юзеиров.

Той каза още, че новата партия ще се разграничава от политиките на досега съществуващите български партии. И подчерта, че новото движение не иска конфронтация с никой, а си поставя за цел да покаже идентичността си, като обедини всички граждани.

Юзеиров обяви още, че въпреки регистрацията на партия ОТОМАН, не са се отказали от идеята за Мюсюлман-демократичния съюз (МДС). По думите му и до днес не са ясни причините, заради които е отказана регистрация на МДС.

Той съобщи също, че с брат му не са се отказали и да строят монументи в страната. Доказателство за това е паметникът в село Люблен, вдигнат отново в частен имот.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама