НОВИНИ


Официално: Теренът край "Росенец" е плаж, а не нива

9 3569 19.04.2021
Официално: Теренът край

Теренът около лятната резиденция на Ахмед Доган в парк Росенец официално бе вписан в кадастралната карта като плаж. Това се случи след окончателното решение на ВАС през март, което сложи точка в спора нива ли е не е теренът, който се превърна в една от горещите точки на общественото недоволство миналото лято.


На 11 март магистратите от ВАС оставиха в сила определението на Бургаския административен съд от януари по казуса. С решението бе отказано спиране на предварително изпълнение на заповед от 5 ноември 2020 г. на началника на Служба „Геодезия, картография и кадастър“ в Бургас за изменение на кадастралната карта и регистри, както и вписване на ивицата на Росенец като “крайбрежна плажна ивица” с трайно предназначение на територията като защитена. Едва сега обаче се стигна до вписването на ивицата официално като плаж в кадастъра. 

 

ФрогНюз припомня, че казусът стигна до ВАС след обжалване от страна на “Стрейтлайн” АД. Аргументът бе, че по този начин се създават неудобства за дружеството при стопанисване на сградите и бе оспорен статутът на терена. Освен това, непосредствено след самата жалба на пясъка изникна и райграс. ВАС сметна, че решението на бургаския съд не засяга пряко интересите на фирмата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама