НОВИНИ


Соня Момчилова: Опасявам се, че след толкова часове в джипката, Борисов има сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат

15 5157 19.04.2021
Соня Момчилова: Опасявам се, че след толкова часове в джипката, Борисов има сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат
Соня Момчилова стопкадър, Нова телевизия

Аз лично имам опасение, че след толкова часове, прекарани в джипката, Борисов има сериозни проблеми с опорно-двигателния апарат и в морален смисъл. Виждаме го, че по-често присяда на пънчета около пътя, че дори с внуците си се снима напоследък приседнал. Сериозно се опасявам за кръста и изправената му стойка.


Така ПР експертът Соня Момчилова отговори на въпроса „Дали Борисов ще се изправи пред народните представители в сряда?“

 

„Ще се радвам и ще настоявам лично той да даде отговор. Защото, както казваше в първия си мандат: „Срещу мафията всички средства са позволени.“ Нали си спомняте?“, попита тя по Нова телевизия.

 

Момчилова не намира нищо страшно в подобна перспектива НС да се превърне в „народен съд“, каквито са опасенията на премиера в оставка Бойко Борисов.

 

„Присъдата е ясна и тя ще бъде потвърдена и на втора инстанция, тоест на следващите избори. Тогава ще бъде още по-категорична, защото тогава хората ще са и по-храбри, и по-решителни, и по-категорични“, заяви експертът.

 

Тя изрази съмнение, че може да има устойчиво мнозинство.

 

„Още по-малко смятам, че би отивало на партия като „Има такъв народ“ да влезе в някакви договорки в името на „някаква стабилност“, коментира Соня Момчилова.

 

Според нея се върви към предсрочни избори и то с динамиката, с която се провеждат консултациите днес.

 

„Дела трябват, а не думи!“, припомни тя казаното от Апостола на свободата Васил Левски.

 

„Мисля, че ще бъде сформирано служебно правителство, след което за втори път ще бъде потвърдена присъдата на хората“, смята ПР експертът.

 

„Оттук-нататък нищо няма да се случи. Слави е в една много неприятна поза. Той е най-желаната мома в селото, но няма как да отиде за вода до чешмата и да остане честна. Дебне ДПС дали ще отидат на нови избори и там не знаем как ще се развият нещата“, коментира журналистът Виктор Иванов.

 

Соня Момчилова припомни на президента Росен Плевнелиев, който също бе събеседник в студиото, думите му отпреди години, че младите хора щели бъдат въвлечени в управлението и щели седят на масата, на която се взимат решенията. Момчилова го попита:

 

„Какво стана, г-н президент? Каква е равносметката Ви към днешна дата? Бива ли да подтикваме новите политици към подобни договорки и съглашателства към всичко, което хората отрекоха на изборите. Считам, че това е нищо по-малко от разврат.“

 

От своя страна Плевнелиев побърза да се защити и заизрежда всичко направено от него. По думите му, за съжаление, всичко било убито от „президента популист Радев“

 

Във връзка с консултациите за сформиране на правителство, президентът на Република България в периода 2012-2017 г. обаче отчете, че силният човек на деня сега бил Румен Радев, а не Бойко Борисов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама