НОВИНИ


Борисов може да бъде изписан най-рано утре

34 4466 19.04.2021
Борисов може да бъде изписан най-рано утре
доц. д-р Антони Георгиев Facebook

Състоянието на премиера е добро, като следоперативна интервенция. Операцията е миниинвазивна, не е тежка за пациента. Това е един проблем на дясната му коленна става. Днес по време на футболен мач получава травма, след което в Пирогов е направен ядрено магнитен резонанс, на който е установена повреда на вътрешния менискус с разкъсване и дислокация на фрагменти в него.


Това стана ясно на брифинг пред УМБАЛ „Софиямед“, където по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов бе опериран.

 

„След операцията следва облекчен режим на натоварване. По-възрастните не се възстановяват мигновено – това не е ангина. Ще е необходимо известно време. За ходенето е още рано да се прецени. Индивидуално е. Още не мога да кажа кога ще бъде изписан от болницата. Ние не ремонтираме машини, за да става със строго фиксиране на срокове. Най-рано утре може да бъде изписан“, информира доц. д-р Антони Георгиев, който и преди е оперирал Борисов.

 

„При прегледа наистина се установи, че тази увреда предизвиква дискомфорт, болка и ограничения на движенията. Този тип увреди са едни от най-болезнените. Когато има такава се препоръчва оперативна намеса без отлагане, тъй като състоянието няма да се подобри сам“, уточни той.

 

Въпреки доброто състояние на пациента, все още не е ясно дали той ще благоволи да се появи в Народното събрание в сряда.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама