НОВИНИ


Адв. Адела Качаунова: Насилието на протестите от страна на МВР беше върхът на айсберга

7 3845 20.04.2021
Адв. Адела Качаунова: Насилието на протестите от страна на МВР беше върхът на айсберга
Насилието по време на протест

Насилието на протестите от страна на МВР беше върхът на айсберга. Хората бяха притеснени как е възможно това нещо. Но то се случва постоянно. Това каза по 7/8 ТВ адв. Адела Качаунова от БХК.


Не стана ясно кои са служителите от вътрешното ведомство.  Ние искаме да научим как са наказани. Ролята на тези полиция и сложна, но те не трябва да превишават правата си. Не смятам, че тези четирима полицаи, ако са четирима, са решили на своя глава. Двама от тях са получили порицание, което важи само 6 месеца. Един е бил наказан със забрана за повишаване от 1 година, а другият -  за срок от две години. Нищо не е насочено към прокуратурата. Самата личност на тези служители не е от значение.  Важно е какво се случва с тях. С такова наказание те отново са на улицата и то с чисто досие.

 

Това са остатъци от стари времена. Държавните служители забравят, че те служат на нас. Има какво да се желае. Този проблем не е от вчера. Годишно МВР задържа около 40 000 души. Повтарям това число, защото то е огромно. Има вариант за съд, но е изключително трудно. Искаме да има видеонаблюдение, където се провеждат разпити. И достъпа на адвокат е по-сложно.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама