НОВИНИ


”Пфайзер” потвърди за фалшиви ваксини в Мексико и Полша

2 2899 22.04.2021
”Пфайзер” потвърди за фалшиви ваксини в Мексико и Полша

Американската фармацевтична компании Пфайзер потвърди, че конфискувани в Мексико и Полша подозрителни дози от нейната ваксина срещу коронавируса и продавани за до 1000 долара бройката, са били менте, предаде Франс прес, като се позова на американски медии.


Около 80 души са били инжектирани в клиника в Мексико с тези фалшификати, които очевидно не са имали вредно въздействие върху здравето на хората, но също така и не действат и срещу коронавируса, пише "Уолстрийт джърнъл". Флакончетата с ментето са имали произволно написани партидни номера и дати за изтичане на срока на годност, предава БТА.

 

В Полша пък конфискуваните подозрителни ваксини се оказали козметичен продукт, вероятно против бръчки. "Даваме си сметка, че в настоящия климат, благоприятстван от лесното и удобно осъществяване на търговия по електронен път и анонимността, предоставяна от интернет, ще има и нарастване на измамата, на фалшифицирането и на други незаконни дейности, свързани с ваксините и методите за лечение на Ковид-19", казва говорител на Пфайзер пред Ей Би Си Нюз.

 

В Мексико сега се прави проверка на доставка на 6000 дози, представяни като руска ваксина Спутник V, конфискувани миналия месец от частен самолет, потеглящ за Хондурас.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама