НОВИНИ


За да измие срама на Теменужка Петкова, ГЕРБ иска оставката на Манолова от Комисията за проверка на „Борисов 3“

37 5240 23.04.2021
За да измие срама на Теменужка Петкова, ГЕРБ иска оставката на Манолова от Комисията за проверка на „Борисов 3“
Мая Манолова БГНЕС

ГЕРБ ще поиска оставката на Мая Манолова. Нямаме нужда от Мая-Полицая, а от председател на Комисията по ревизия. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на брифинг. Според него има и по-компетентни хора, които да оглавят Комисията за ревизия в Народното събрание. Представителите на ГЕРБ определиха случилото се като цирк и съжалиха, че не са участвали в него. Според „хората на Борисов“ това било енергиен „Костинброд“.


Думите на Биков идват след като по-рано днес депутати отидоха в ”Булгартрансгаз”, за да търсят договорите за Балкански поток, докато министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова им крещеше: „Това е фарс“.

 

„Днес г-жа Мая Манолова в качеството си на председател на Временната комисия за проверки за установяване на злоупотреби по отношение на МС и държавните дружества, нахлу в „Булгартрансгаз“ придружена от няколко народни представители, членове на Комисията, подбрани по неизвестно какви причини. В тази група за нахулване нямаше представители на ПП ГЕРБ“, така звучи разказа на случката от устата на изпадналата в ужас Теменужка Петкова.  

 

„Г-жа Манолова поиска да проведе разговор, както и до понеделник да й бъдат предоставени всички документи, свързани с Балкански поток, и то на електронен носител. Странно е това настояване цялата тази огромна по обем документация да бъде предадена на електронен носител. Проверка ли ще се прави или ще се разпространява информация“, чуди се енергийният министър в оставка.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама