НОВИНИ


Президентът Радев се надява на редовен кабинет

24 3634 24.04.2021
Президентът Радев се надява на редовен кабинет
БГНЕС

Държавният глава Румен Радев се надява да има редовно правителство, обединено около ясни принципи и приоритети. Той призова допълнителното време да се инвестира в диалог и в крайна сметка - постигане на консенсус.


Президентът направи коментара си пред журналисти по време на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора".

 

“Очаквам парламентарно представените партии и настоящото правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета. Ще бъде крайно безотговорно към милионите български пенсионери, трудещите се, хилядите фирми, изправени пред фалит да се окажат без подкрепа. За такава подкрепа в момента няма средства в бюджета”, коментира още Радев.

 

Радев подчерта, че парламентът е заработил енергично и българите очакват решения, които да бъдат взети, така че трябва да се даде шанс на парламента да свърши своята работа. Държавният глава подчерта, че не само изборният кодекс е сред задачите. Той изрази надежда в новия парламент да се запази добрия тон и да има конструктивност.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама