НОВИНИ


Йордан Лечков ръси бисери пред полицейското

16 4750 26.03.2010
Йордан Лечков ръси бисери пред полицейското
Йордан Лечков

„Толкова хора не са ме чакали от 1994 г. насам", каза днес Йордан Лечков при пристигането си пред полицейското Първо РПУ.


Сред репортерите бе и екип на „Господари на ефира", който се опита да връчи „Златен скункс" на футболиста, който се явява в полицията заради свое нарушение по време на път.

"Не се чувствам над закона. Напротив, всеки ден си изпълнявам задълженията", заяви днес пред журналисти сливенският кмет Йордан Лечков. Той прекара близо 2 часа в Първо РПУ в столицата, за да даде обяснения за случилото се преди дни, когато е бил спрян от полицаи заради превишена скорост.

Не считам, че има каквото и да било престъпление, посочи от своя страна адвокатът на сливенския градоначалник Иван Ангелов. „Лечков обясни, че е карал автомобил и полицаите са преценили, че е карал с превишена скорост. Той не е забелязал техните знаци и когато по-късно са доближили колата му, той е отбил встрани и е изпълнил всички техни разпореждания”, обясни защитникът му. По думите му сливенският кмет не е бил наясно за какво точно го спират. Той излязъл от колата си, дал им е документите си, след което полицаите започнали да пишат акт. Лечков поискал да му върнат личната карта, тъй като бързал, но полицаите му отказали. „Не си получава личната карта и си заминава. Според мен това не е незаконно”, посочи защитникът.

Когато Лечков си тръгнал, неговите данни са били ясни на полицаите. Затова според защитника му присъствието на сливенския кмет не е било нито необходимо, нито задължително. „Никой не е длъжен да подпише акт, с който не е съгласен”, аргументира се адвокатът и допълни, че Лечков не е бил задържан, за да не може да напусне мястото на проверката. Според адвокат Ангелов полицейската проверка е извършена, а не осуетена.

От полицията съобщиха, че след като е спрян за превишена скорост в София, Лечков се е държал грубо и е показвал неприлични жестове към полицаите. Кметът на Сливен обаче категорично отрече да е показвал среден пръст и да е псувал полицаите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама