НОВИНИ


Георги Свиленски, БСП: Хората нямат нужда от надпреварване на партиите пред деловодството на парламента, а от работа

10 3025 25.04.2021
Георги Свиленски, БСП: Хората нямат нужда от надпреварване на партиите пред деловодството на парламента, а от работа
Георги Свиленски

Спешно трябва актуализация на бюджета, без нея и към предсрочни избори означава спиране на средства в множество сектори


„В началото на този парламент се опитаха новите партии да представят своите предложения и идеи като нещо ново, което са измислили. Още в 44-то Народното събрание сме предлагали последователно законопроекти, касаещи социалните и здравните мерки. БСП участваше също в протестите.


Позволиха си да причислят БСП към партиите на статуквото, но БСП е системна партия – най-малкото, че през последните 7-8 години сме опозиция“. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News. Той подчерта, че с левицата не са водени преговори за подкрепа. БСП от своя страна има пет условия за подкрепа.


Свиленски заяви още, че е нужна актуализация на бюджета и ако се отиде на предсрочни избори без актуализация, ще последва спиране на средства в множество сектори, които се подпомагат вследствие от ковид кризата. „Актуализация може да внесе само Министерски съвет, служебно правителство не може да я направи“, акцентира той.

 

„Хората нямат нужда от надпреварване на политическите партии пред деловодството на Народното събрание - има нужда от работа“, категоричен бе Свиленски по повод липсата на подкрепа на мораториума, внесен от БСП, който да предотврати решения на Министерски съвет за раздаването на концесии, назначения в последния момент в бордове на държавни дружества, предоставянето на заеми и други договори.


Свиленски обърна внимание, че правителството в оставка си позволява да приема такива решения за концесии, за продажба на имоти, да прави назначения на директори в енергетиката, здравеопазването, горските стопанства, театрите, библиотеките и читалищата. Промените са както във висшия ешелон на държавните институции, така и в средния. За това вече официално сигнализира лидерът на БСП Корнелия Нинова.


„Искахме това да бъде спряно, за да може новото правителство да си поеме ангажиментите“, подчерта Георги Свиленски.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама