НОВИНИ


Йордан Камджалов: Не е приятна гледка бивши учителки да ровят по кофите

15 4505 25.04.2021
Йордан Камджалов:  Не е приятна гледка бивши учителки да ровят по кофите

За мен всички хора са еднакво важни, този, който е правил хляб, този, който е преподавал география в училище, както и светилата в културата. За мен учителите трябва да са най-важни, трябва да се пазят учителите. Хората на културата са от различен калибър - от кръчмата също има гениални хора, има и хора от големите сцени, които правят посредствени неща.


Човекът трябва да е ценност сам по себе си. Нека всички да получат своята подкрепа и да живеят достойно, но като гледаме бивши учителки по литература по кофите също не е приятно. Това коментира диригентът маестро Йордан Камджалов в ефира на Дарик радио.

 

"Трябва да сме много реални когато предлагаме и когато отричаме нещо. Тези 500 творци, които бяха определени, ще получат подкрепа, а тези, които са със световни отличия и мизерстват и едва си плащат парното? Не бих фаворизирал никоя група", каза още той.

 

По думите му министерството на културата трябва да стане централно, защото в културата е включено всичко. "Ако едно управление не служи на човека, на какво да служи? Индустрията трябва да служи на човека, образованието също трябва да служи на човека", коментира дигирентът.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама