НОВИНИ


Зелена светлина: Стартира ваксинацията с „Янсен“ у нас без ограничения

6 3232 26.04.2021
Зелена светлина: Стартира ваксинацията с „Янсен“ у нас без ограничения
Доц. Ангел Кунчев и Богдан Кирилов БГНЕС

Европейската агенция за лекарства даде зелена светлина за употребата на ваксината на „Янсен“. България изчакваше официалното становище, за да реши да започне ваксинацията с препарата на „Джонсън и Джонсън“. Нашето решение е да се използва, очакваме още една доставка и ще се разпредели в празничния период. Това съобщи на брифинг главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.


От думите му стана ясно, че тя ще бъде използвана в туристическия сектор и сред ромското население.

 

Той потвърди, че ще бъдат отворени отново зелените коридори за ваксинация, но отказа да прогнозира какво ще е желанието за ваксинация около празниците.

 

Припомняме, че днес в България пристигнаха 138 060 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер" - "Байонтек" и 14 400 дози от ваксината на "Астра Зенека". Доставените количества веднага са разпределени към регионалните здравни инспекции в страната.

 

Следващата доставка на ваксини срещу COVID-19 се очаква в сряда, 28 април, от производителя "Джонсън и Джонсън" – 12 000 дози.

 

През следващите седмици ще има основно доставки на РНК ваксини, съобщи от своя страна директорът на Агенцията по лекарства Богдан Кирилов.

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама