НОВИНИ


5 години затвор грозят бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев

3 3071 27.04.2021
5 години затвор грозят бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев
Евгени Крусев БГНЕС

5 години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта на София Евгени Крусев, съобщава Нова телевизия. Той е подсъдим за престъпление по служба, свързано с ремонта на столичната ул. ”Граф Игнатиев”.


Според държавното обвинение става въпрос за реконструкция на вече съществуващо трамвайно трасе с изготвени хидроложки и геоложки проучвания. Твърде спорен е, твърди прокуратурата, доводът за внезапно появили се подпочвени води.

 

Промяната в условията на обществената поръчка, смята обвинението, била с цел да се използват по-евтини и некачествени материали. Разликата в договорената и платената сума била в полза на фирмата изпълнител, пише в обвинителния акт.

 

Самият Крусев категорично отрече да е компрометирал процедурата. В последната си дума пред съда, той подчерта, че експертен съвет е вземал решенията за вида материали, които да се използват.

 

"Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" беше огромно предизвикателство. Обновяване в тази част на София не е правен 25 години", напомни той. По негови разчети всеки ден забавяне на ремонта е струвал около 25 000 лв. на дружеството "Столичен електротранспорт" заради недвижещите се по трасето трамваи.

 

Решението на спецсъда се очаква до края на деня.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама