НОВИНИ


Елена Йончева: БСП не трябва да взема мандат. ГЕРБ ще направят всичко, за да няма служебно правителство

5 3707 27.04.2021
Елена Йончева: БСП не трябва да взема мандат. ГЕРБ ще направят всичко, за да няма служебно правителство
Елена Йончева

БСП не трябва да взема мандат за съставяне на правителство. Това мнение изрази пред БНР евродепутатката от Групата на социалистите и демократите Елена Йончева и добави:


"Кабинет, излъчен от левицата в парламента, независимо как ще бъде опакован - като програмно, експертно или правителство на спасението, не зависимо с кого начело - ще бъде тежки политически удар срещу самата БСП. Защото подобно правителство може да се случи основно с гласове от ГЕРБ и това ще предизвика обществен гняв и БСП трудно ще се възстанови след това".

 

Според нея е логично президентът да връчи третия мандат на третата по големина политическа сила в парламента. По думите на Йончева има съвпадение в тезите на Бойко Борисов и Корнелия Нинова:

 

"Г-н Борисов се опитва да внуши, че държавата ще изпадне в хаос, ако няма редовно правителство, а към същата теза се придържа и г-жа Нинова. Съвпадението на тези две позиции може да се осъществи в един трети мандат".

 

Евродепутатката подчерта, че лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка ще направи всичко възможно, за да предотврати съставяне на служебно правителство на президента Румен Радев. "Един служебен кабинет ще е решен да извади на светло корупционните схеми", акцентира тя. Тя изтъкна, че фактът, че ГЕРБ няма да организира изборите е голяма стъпка напред.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама