НОВИНИ


УНСС върна уволнения заради Борисов доцент

16 3169 28.04.2021
УНСС върна уволнения заради Борисов доцент
доцент Мартин Осиковски

УНСС върна на работа уволнения заради премиера Борисов доцент Мартин Осиковски. Решението бе оповестено преди малко от учебното заведение.


След серия от срещи и консултации на ректорското ръководство с представители на различни академични звена в Университета за национално и световно стопанство, както и с ръководството на катедра „Медии и обществени комуникации“, е взето решение за отмяна на наложеното дисциплинарно наказание, се казва в съобщението.

 

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров изтъкна, че внимателно е следил и анализирал обществения дебат и се надява разрешаването на тази ситуация да допринесе за консолидиране на академичната общност – както в УНСС, така и в останалите български университети.

 

Възвръщането на взаимното доверие е първата и най-важна стъпка към възстановяване на конструктивния диалог, градивна работна атмосфера и зачитане на академичните ценности, подчерта проф. Димитров.

 

Припомняме, че на 21 април доцентът бе дисциплинарно уволнен, защото реагира публично срещу предизборната визита на Бойко Борисов в УНСС.

 

Студенти, докторанти, преподаватели и общественици изразиха остър протест срещу дисциплинарното уволнение на Осиковски, застъпвайки се него.

 

Ректорът опита да излезе чист от мръсната и кална ситуация с оправданието, че разбрал, че Борисов ще “цъфне” в УНСС 35 минути преди това.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама