НОВИНИ


БСП–София: Оставката на Тодор Чобанов е отдавна чакана и много закъсняла

3 3061 29.04.2021
БСП–София: Оставката на Тодор Чобанов е отдавна чакана и много закъсняла
БСП-София

Освобождаването от длъжност на заместник-кмета доц. д-р Тодор Чобанов е многократно искано от общинските съветници от „БСП за България“, отдавна чакано и много закъсняло. Ресорът на Чобанов – култура, образование, спорт и младежки дейности, през годините, в които той бе заместник-кмет, е белязан от много проблеми, спорни решения и скандали.


„Емблематични са хроничният недостиг на места в детските заведения и липсата на желание да бъде решен, опитите минералните бани в София да бъдат превърнати във всичко друго, но не и да се ползват по предназначение за балнеоложки дейности, условията за спорта и скандалните предложения, свързани със спортни обекти, като този в Драгалевци, а сега и в Бояна, ремонтите на общинските културни институти, състоянието на гробищните паркове и скандалния конкурс за избор на ръководството им. Всяка една от тези теми - по отделно и взети заедно, са основателна причина за отстраняването на Тодор Чобанов от длъжността му“, категорични са социалистите.

 

Според групата на БСП в СОС е много важно, освен конкретният повод, да станат ясни и да бъдат публично достояние и същинските мотиви за решението на кмета на София Йорданка Фандъкова. Те ясно ще покажат дали са осъзнати всички пропуски, нередности и несвършена работа в този изключително важен ресор от дейността на Столична община. Дали отстраняването на Чобанов е знак, че управляващите в София имат воля за решаването на проблемите в културата, образованието и спорта в столицата.

 

„А ясният знак за осъзнаване и катарзис от страна на кмета Фандъкова би било личното поемане на ресора, който тя отлично познава“, считат общинските съветници от „БСП за България“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама