НОВИНИ


”Главболгарстрой” се отказа да продължи градежа на ”подпорната стена” на Алепу

12 3495 29.04.2021
”Главболгарстрой” се отказа да продължи градежа на ”подпорната стена” на Алепу
Строежът на Алепу бе наречен подпорна стена

”Главболгарстрой” обяви в съобщение до медиите, че се оттегля от проекта ”Алепу Вилидж”, в района на Шофьорския плаж, край Созопол.


Като мотив за решението си от дружеството посочват силната обществена реакция срещу строителството в района, което започна в края на 2018 година с изграждането на подпорна стена, която да укрепи крайбрежието от образувало се в местността свлачище.

 

Общественото недоволство бе провокирано миналата година след публикуване на снимки, показващи, че строежът на първа линия изглежда като 4-етажна сграда.

В началото на тази година Административният съд в Бургас обяви за нищожно строителното разрешение, издадено от главния архитект на Созопол за изграждането на курортния комплекс.

 

Решението на съда обаче не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС). Бизмесменът и общински съветник от Приморско Стоян Василев ще строи „Алепу Вилидж“. Той е закупил компанията „ГБС Турс“, заедно с проекта за ваканционно селище. Той отказа да назове параметрите на сделката. Те искат да се освободят от този обект, който им носи негативи, коментира пред БНР-Бургас той. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама