НОВИНИ


Новата АМ „Струма“ се руши така, както Борисов се сгромолясва

9 4890 01.05.2021
Новата АМ „Струма“ се руши така, както Борисов се сгромолясва
Бойко Борисов БГНЕС

Много съм доволен от напредъка на строителството на АМ „Струма“. Видях, че има добра организация. Тези думи премиерът в оставка Бойко Борисов изрича на 15 април по време на дежурната инспекция.


Едва 15 дни по-късно на новостроящия се участък на АМ „Струма“ край град Симитли се срути скат. Точно така, както и Борисов се сгромолясва.

 

Още през миналата седмица бе видно, че скатът е готов да се срути. Това е станало факт след поройния дъжд в сряда. Участък от ската се е свлякъл заедно с поставената предпазната мрежа и рогозката под нея. Паднала е предимно пръст и дребни камъни, които са запълнили 2-метровата „джоб“-стена под ската.

 

Отляво на срутването скатът също тръгва да се свлича, има разкъсани участъци от мрежата и поставената под нея лесозащитна рогозка.

 

Срутването е в готовия още през миналата година 2-километров участък от рудник „Ораново“ до Сухата река. Той е с поставена настилка, замрежен скат, маркировка и пътни знаци. Мрежите бяха поставени от алпинисти миналата година а през есента участъкът неофициално бе пуснат в експлоатация за 20-на дни.

 

Той отново бе затворен, тъй като при косото включване в ГП Е-79 тежките камиони започнаха да рушат асфалтовото покритие.

 

Проблемът е, че скатът е почти отвесен, но така е по проект.

 

В момента от този ЛОТ се строят мостовете от северния вход на най-дългия тунел у нас-„Железница“, правят се по нова-„избутваща технология. Единият мост е готово-той минава над стария път Струмско-Долно Церово, жп-линията София-Кулата, ГП Е-79 и р. Струма. Вторият мост тези дни премина също над Е-79, готов е почти половината. Дясната тръба на тунела в посока Благоевград е прокопана, пред финал е и лявата.

 

След тунела в посока Симитли на южния изход моста е готов, следва също много стръмния скат срещу с. Железница.

 

Трасето на автомагистралата от този скат до Сухата река все още се трасира. След това следва готовият участък, чийто скат се е срутил.

 

ЛОТ 3.1 Благоевград – Крупник е с дължина 12.6 км., проектът включва изпълнението на два участъка: участък 1 от км 359+000 до км 366+000 /7 км. и участък 2 от км 370+400 до км 376+000 с дължина5,6 км. По втория участък все още не се работи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама