НОВИНИ


Даниел Смилов: ГЕРБ преиграват. Паниката ми се струва като кризисен пиар

12 3804 04.05.2021
Даниел Смилов: ГЕРБ преиграват. Паниката ми се струва като кризисен пиар

Има известно преиграване от страна на ГЕРБ по отношение на случващото се в парламента. Тази паника от тяхна страна ми се струва като кризисен пиар... Явно хвърлят целия си ресурс да дискредитират всичко, което това мнозинство произведе.


Такъв коментар направи в ефира на Българското национално радио Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии. 

 

Той определи като притеснителни инсинуациите, че се върви към президентска република и допълни - промени в ЦИК ще има, но не става нищо драматично. 

 

“Повечето от промените са малки стъпки в посока модернизация на гласуването... Имаме големи проблеми с купуван и контролиран вот, по което не се работи ефективно. Нито е проучвано как се случва проблемът с невалидните бюлетини... Прекомерният фокус върху изборното законодателство идва твърде много. Трябва да се намалят очакванията, че чрез някакви промени в изборното законодателство ще променим коренно политиката в страната. Проблемите на страната са съдържателни и имат малко допирателни с тази тематика за изборните правила“, посочи Смилов. 

 

Според него проблемът на „Има такъв народ“ е, че не излизат с достатъчно публична информация:  

 

“Поведението им носи големи негативи. Повече яснота в намеренията е задължителна в една демокрация“. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама