НОВИНИ


Ври и кипи в триъгълника на властта. Агитките на Борисов и Радев се изправят челно /видео/

25 8581 05.05.2021
Ври и кипи в триъгълника на властта. Агитките на Борисов и Радев се изправят челно /видео/
БГНЕС

Ври и кипи в момента в триъгълника на властта, където се заформиха два протеста. Единият е в подкрепа на премиера в оставка Бойко Борисов, а другият срещу кабинета му и в подкрепа на президента Радев. Напрежението се покачва с всяка изминала минута, защото се очаква агитките на Борисов и Радев да се срещнат челно.


Протестиращите в подкрепа на Борисов се обявиха против промените в Изборния кодекс. Те са и срещу управление от т.нар. "нови партии". За 10.30 часа пред президентството бе насрочен митинг на привърженици на Бойко Борисов, водени от ММА-състезателя Станислав Недков - Стъки. Ден по-рано премиерът заяви, че е против протеста им.

 

Протестиращите срещу Борисов пък настояват за незабавно съставяне на служебно правителство. Настояват партиите от протеста да управляват. В контрапроявата участват отец Дионийси, Йоло Денев и други лица от летните протести. 

 

Надвикването тече чрез: "Никога ГЕРБ!", "Бойко - криминал, стига си ни крал!" и "Радев предател!".

 

Полицейското присъствие в района на „триъгълника на властта“ е засилено.

 

Малко по-късно протестиращите срещу президента Румен Радев направиха импровизирано шествие от сградата на президентството, където първоначално се събраха и се отправиха към сградата на парламента.

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама