НОВИНИ


Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици

1 3036 05.05.2021
Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици
Красимир Вълчев БГНЕС

Учебната година ще приключи присъствено за всички ученици след завършването на зрелостниците. Външното оценяване и матурите ще се проведат в училищата и няма да отпада учебен материал. Това заяви във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев, цитиран от БНР.


„Има основание до края на учебната година всички ученици да се завърнат присъствено в класните стаи, ако ситуацията с COVID-19 продължи да се подобрява“, добави той. По думите му обаче това решение ще трябва да бъде взето по преценка на бъдещия служебен кабинет.

 

Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас, уточни Вълчев:

 

„Тези 303 училища, които избраха през декември месец да не учат, да провеждат проектни дейности, сега ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по интереси. Вероятно повече ученици ще бъдат на така нареченото компенсаторно обучение - това е допълнителното обучение за преодоляване на образователни трудности“.

 

Присъствено ще се проведе външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас. Няма тематично изоставане от предходни години, заяви просветният министър в оставка:

 

„Има предпоставки да бъде проведено при спазването на всички епидемични условия. Учениците ще бъдат между 8 и 13 в зала в зависимост от големината на класните стаи, така че да има отстояние между тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама