НОВИНИ


Асланов контрира Христова: Няма никаква анархия в парламента

7 3802 07.05.2021
Асланов контрира Христова: Няма никаква анархия в парламента
Юрий Асланов, Антоанета Христова стопкадър, bTV

Няма никаква анархия в парламента. След предсрочните избори вероятно ще има обединение около партиите, които са анти-ГЕРБ. Така социологът Юрий Асланов контрира политическият психолог проф. Антоанета Христова, според която Изборният кодек бил доказателство за наличието „на анархия в парламента“, защото бил приет без да има широко обсъждане с експерти и много бързо.


„Т.нар. нови партии не се опитват да отговорят на очакванията на своите избиратели да съставят правителството“, коментира още проф. Христова пред bTV.

 

„Старите влизаха в понятието демократично. Имаха навици, в демокрацията се отварят врати , а да се хвърлят мостове. ДПС и БСП се опитваха да има възможност за разговори. Другите не излязоха от говоренето срещу ГЕРБ“, добави тя.

 

„Доминира анти-ГЕРБ нагласата в обществото, те не знаят кой искат да ги управлява, но не желаят герб, настроенията ескалираха миналото лято и си остават. Хората не са наясно и кой искат, пръсна се в много посоки и ГЕРБ оцеля формално като политическа сила, но нежелана от общество. Едва ли тази нагласа ще изчезне 2 месеца по-късно“, категоричен бе Юрий Асланов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама