НОВИНИ


Ангелов: Рискът за живота на Каролев е сериозен

27 4013 10.05.2021
Ангелов: Рискът за живота на Каролев е сериозен
Проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов БГНЕС

Транспортират Владимир Каролев в ”Пирогов”, има сериозен риск за живота му. Това стана ясно от думите на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов. В Разлог пристигна реанимационен екип със специално оборудвана линейка. Там бяха и Ангелов, и директорът на ”Пирогов” Асен Балтов.


По думите на здравния министър в оставка травмите на Каролев са тежки - черепно-мозъчна травма, глезен, гръдна травма.

 

"От самото начало всички инциденти ми се докладват и при необходимост взимаме решение за транспортиране в София", отбеляза проф. Ангелов.

 

"Направеното в болницата в Разлог е най-необходимото в начален етап. Всичко по спешност е направено, оттук нататък се изисква специализирано лечение. Черепно-мозъчната травма е много рано да кажем как ще се развие, в момента го поддържаме в медикаментозна кома", уточни проф. Балтов.

 

Финансистът изчезна след спускане под връх Тодорка. В издирването му се включи целият наличен състав на Планинската спасителна служба в Банско, а издирвателната акция продължи 12 часа.

 

В неделя преди обяд Каролев предава на живо от Пирин и оповестява плановете си. Около 14 ч. приятели го търсят по телефона, но той е изключен. Четири часа по-късно подават сигнал. Спасителите тръгват към зона, за която знаят, че няма обхват. След полунощ го откриват.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама