ГЛАСЪТ


Голата истина ще посочи червея, размазан от чепика на докер

34 11930 12.05.2021
Голата истина ще посочи червея, размазан от чепика на докер
Тя, Истината ще ги сложи на място

Служебното правителство започва работа. Няма време за натъманяване, доверие в аванс и пр. глезотии. Държавата е зле, гражданите нямат търпение за промяна. Отстрани ехти опорката: „Готви се реваншизъм към ГЕРБ“. На страхът очите са големи, както е казал народът. Направете ихтибар на тези объркани хора, които още вярват, че са изгубили властта случайно и утре ще се събудят пак властелини на институциите и хазната. Нека живеят с тази надежда – всеки има право на заблуди.


Накрая ще стигнат до прозрението на Буковски „Политиката и властта са като жена – увлечеш се сериозно по нея, но накрая се оказваш дъждовен червей, размазан от чепика на някой докер“.

Първо ще го узнаят, след това ще им стане още по-гадно и накрая ще свикнат.

 

Така че не се занимавайте с реваншизъм, дами и господа от служебното правителство, не че имате такова намерение. Мислете за истината, тя трябва да излезе. Цялата гола истина – за да се разбере защо сме последни по всичко, свързано с качеството на живот и първи по всичко най-лошо, свързано пак с живота. Трябва да научим имената на крадците, изнудвачите, мафиотите и корумпетата.

 

Да научим и тези, които са направили добро за хората, ако изплуват такива. За тях да се каже добра дума.

 

Но другите… другите да си търсят адвокати. Килиите, в които пращаха десетки невинни, само защото са неудобни и им пречат, ги очакват. След задълбочени разследвания и годни доказателства, разбира се.

 

Емил Азар


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама