НОВИНИ


Бабикян: Кабинетът, който си отиде вчера, бойкотираше държавата

13 3552 12.05.2021
Бабикян: Кабинетът, който си отиде вчера, бойкотираше държавата
Арман Бабикян

Кабинетът, който си отиде вчера, на практика се занимаваше с бойкот на държавата. Това смята Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри Вън!“.


Според него новият кабинет трябва да подготви честни избори. Вторият приоритет трябва да бъдат аферите в управлението на Борисов, коментира той пред „Евроком“.

 

Бабикян оцени кабинета като балансиран. „В него има сериозни професионалисти. Президентът е бил много внимателен при селекцията“, поясни той.

 

„Освен работа по осигуряването на изборите, служебното правителство трябва също да се ангажира с кризата на североизток от границите ни, както и с работата на държавните агенции. Има очеизвадни примери за несправяне с работата на някои от агенциите“, смята ексдепутатът.

 

Според него правителството може да се занимае също с бюджета, който не е бил актуализиран. „Не знаем на практика с какви пари разполага държавата“, коментира Бабикян.

 

На въпрос дали е реалистично служебното правителство да се занимава с ревизия на управлението на ГЕРБ и едновременно с това да подготвя следващите парламентарни избори, той отговори така:

 

„Служебното правителство може да се занимава с това, с което може да се занимава всяко българско правителство. Надявам се, че сега ще бъдат активни органите на НАП, които да проверят съмнителни сделки, нека се активизират и хората във финансовото разузнаване и т.н. Всички тези органи са част от изпълнителната власт“.

 

Арман Бабикян допълни, че трябва да се чуе гласът на хората, които са били „натискани и уплашени 11 години“. Според него, този глас вече е чут в Комисията по ревизия.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама