НОВИНИ


Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи

5 6733 14.05.2021
Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи
Проф. Николай Габровски

Икономистът Владимир Каролев има тежки травми на много органи. Травмите са след жестоко падане. Това каза зам.-директорът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски по БТВ.


"Полагат се всички усилия. В голяма степен е стабилизиран, но това е динамичен процес. Битките са постоянни", коментира той.  Финансистът изчезна в Пирин на 9 май, след акция на 10 май бе открит. Според планинските спасители той е падал по скали над 400 метра. Каролев бе прехвърлен от разложката болница в "Пирогов".

 

Относно пандемията той обясни: "Осезаемо е намаляването на случаите на COVID у нас. Гражданите да с спокойни - всички болници ще продължат да лекуват COVID болни. Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в „Пирогов“ ще бъдат намалени с 50%, защото в последно време част от тях остават празни. 

 

Ако продължим с ваксинацията и разумното поведение, ще преодолеем пандемията", коментира заместник-директорът на „Пирогов. "Подмладяването" на пациентите е факт - британският щам засегна и млади и деца", съобщи проф. Николай Габровски. 

Той допълни, че зелените коридори за ваксиниране в „Пирогов“ ще продължат.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама