НОВИНИ


”Отровното трио” не хареса назначаването на Стамен Янев за шеф на БАИ

7 4104 14.05.2021
”Отровното трио” не хареса назначаването на Стамен Янев за шеф на БАИ
БГНЕС

Така нареченото “Отровно трио” и Единната народна партия (ЕНП) не харесаха назначаването на Стамен Янев за шеф на Българската агенция за инвестициите. Основният им мотив е, че Янев е бил ръководител на тази институция при управлението на ГЕРБ. Определят назначението като “вкопаване във властта” на втория ешелон на ГЕРБ.


“Отровното трио” и ЕНП бяха част от коалицията “Изправи се! Мутри вън!”, чийто лидер е Мая Манолова. Реакцията им последва след рокадата в Българската агенция за инвестициите, която се случи в първите часове, след като служебният кабинет на Румен Радев встъпи в длъжност.

 

Рокадата в БАИ предизвика реакции. Основната бе на сменената Десислава Трифонова, която се оплака от реваншизъм. Оказа се, че тя не е останала безработна, а 3 години е пазила своето място в ДФ “Земеделие”, където е била върната почти мигновено по Закона за държавния служител. 

 

“Очакванията на гражданите и на политическите сили, изправили се срещу досегашния режим, не са свързани с назначаването на висши постове на кадри, заемали политически длъжности в кабинета на Бойко Борисов“, заявяват от “Отровното трио” в отворено писмо.

 

Това според тях поражда съмнение за задкулисни партньорства.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама