НОВИНИ


Мира Радева към Буруджиева: Вече виждам коментарите във Фейсбук, че защитаваме статуквото

16 4588 15.05.2021
Мира Радева към Буруджиева: Вече виждам коментарите във Фейсбук, че защитаваме статуквото
Мира Радева

Вече виждам коментарите във Фейсбук, че защитаваме статуквото. Това каза социоложката Мира Радева към колежката си Татяна Буруджиева. Двете гостуваха по БТВ, като между тях имаше пълно съгласие- наплюха Слави Трифонов и обясниха, че всички партии трябва да седнат и да се разберат.


„Наистина, когато възникнаха протестите, беше видими тази разнопосочност на интересите. И въпреки всички, толкова беше силен хъса да свали Борисов от власт, смятах, че те ще преодолеят различията си. И изведнъж се оказа, че тези хора са силни в отричането, но слаби в изграждането. Прилича на политически инфантилизъм.  Малки деца, които се бият, но не по честен начин. Това е ненаучен урок на тези хора. При демокрацията са важни свободата, второто е съгласието, респекта и уважението към другия. В един момент тябва да разберем, че и другите имат мнение.

 

Много вожд, няма индианец. Аз гласувах за Слави Трифонов, и двете ми деца също под мое влияние. Какво ме смущава – разчитам изборни ходове. Трифонов направи кампания във Фейсбук, но тя е възрастово ограничена. Ако искаш да си първа политическа сила не можеш да пренебрегваш медиите. Изразът „изчегъртаме“ е изключителен гаф. Другата група се активизира. Тази реплика може да доведе до плюс за ГЕРБ. Той отказва да застане на публичен дебат“.

 

Татяна Буруджиева каза: „Продължава да изглежда политическо инженерство, отколкото политическа реалност. Колкото повече напредва времето, толкова по-трудно им става на тези хора. Един протест, за да успешен, трябва да има правила. Същата немощ да свършат работа, а виждам в момента.  Става въпрос за дехуманизация на политическия опонент.  Тя е необходима по време на война. Не може в политиката да вървиш с нямане.  С интервютата си Слави Трифонов става губещ. Има къси разкази. Няма пуст път. Парламентът не е кола с един шофьор“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама