НОВИНИ


Ангелов: Някой да каже на членовете на НОЩ дали има нужда от тях

24 3278 16.05.2021
Ангелов: Някой да каже на членовете на НОЩ дали има нужда от тях
Проф. Костадин Ангелов БГНЕС

Хората от Националния оперативен щаб заслужават да им благодарим. Ген. Мутафчийски, доц. Кунчев, проф. Балтов, д-р Брънзалов, Данчо Пенчев, д-р Гелев, Богдан Кирилов, проф. Кирилов – всички те са много добри професионалисти. В четвъртък нямаше брифинг. Може би някой трябва да каже на тези хора дали има нужда от тях или не. Това в момента е неясно, коментира по Нова телевизия бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов.


Ще се отнася до постигнатото по отношение на пандемията, разбира се, той изрази задоволство. „То е резултат от общите усилия на много хора. Благодаря на всички лекари, на медицинските сестри, на всички, които работеха в РЗИ-тата и в линейките”, посочи проф. Костадин Ангелов.

 

„Никой не се отказа от професията си, макар че в последните години нашата професия беше почти сатанизирана. Българските лекари събраха себе си и дадоха най-доброто от себе си”, каза още той.

 

„Имаше много неща, които спестихме на хората. Една част от тях разказвахме, за друга мълчахме, но успяхме да се справим. Това е голяма победа”, категоричен е Ангелов.

 

Според него е много важно да стигнем до колективния имунитет. „Според математика на Щаба проф. Витанов това ще се случи след 67 дни. Това е целта, към която се стремим, а не това кой как се държи. Характерите на хората са различни, резултатите са видими”, посочи Костадин Ангелов.

 

Запитан дали има още мерки, които могат да се разхлабят, той каза: „Важно е мерките да продължат да се спазват. Да, могат да бъдат разхлабени. По наши предварителни планове около 15 май би могло да се увеличи присъственото обучение в университетите и училищата. Такъв план имахме с г-н Вълчев. Резултатите към момента го позволяват”.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама