НОВИНИ


Проф. Асен Балтов: Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината

24 4191 16.05.2021
Проф. Асен Балтов: Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината
Проф. Асен Балтов споткадър, Нова телевизия

Следва продължение. Тази пандемия няма да свърши до края на годината. При всички случаи ще има и трета доза от ваксините. Никой да не си мисли, че ще минем само с две дози. Това обясни по Нова телевизия шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.


„Хората имаха прекалено големи очаквания за еднодозовата ваксина, но нейната ефективност е много по-ниска. Ако искаш да придобиеш по-бързо сертификата е добра, но ако искаш да си осигуриш по-добра защита – изчакай. Аз лично предпочитам „Модерна“ и „Пфайзер“, уточни той.  

 

Проф. Балтов настоя, че „зелените коридори“ не трябва да бъдат спирани и представи данни за ваксинираните в София.

 

„Ваксинационният щаб все още не е отменен. Вероятно през следващата седмица много неща ще станат ясни“, коментира още шефът на „Пирогов“.

 

Що се отнася до новия здравен министър Стойчо Кацаров, проф. Балтов уточни, че все още не е имал среща с него.

 

„Функциите на Националния оперативен щаб бяха важни. Хората много бързо искат да забравят какво беше, но аз помня как в началото имахме около 1400 инфекциозни легла, не знаехме нищо за инфекцията. Беше предизвикателство за всички в Щаба да направим нещо, което да облекчи обстановката. И в момента продължаваме да приемаме болни с коронавирус“, отбеляза той. Според него решението на експремиера Бойко Борисов ту за спирането, ту за възобновяването работата на Щаба не било политически ход.

 

Излизаме от третата вълна с гордо вдигнато чело, но в петък г-н Тошко Йорданов ми направи много лошо впечатление с изказването си, че един хирург не може да бъде ръководител на Щаба. Проф. Мутафчийски не е просто хирург, той е лекар на армията“, добави проф. Асен Балтов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама