НОВИНИ


Карадайъ не изключи трети парламентарен вот

9 3393 16.05.2021
Карадайъ не изключи трети парламентарен вот
Мустафа Карадайъ БГНЕС

Трети парламентарен вот е теоретично възможен. Това е мнението на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ. По-рано днес в интервю за БНР президентът Румен Радев също изрази опасение, че тази година може да се стигне до трети избори за Народно събрание.


В коментар пред журналисти лидерът на ДПС обясни, че партията "от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната".

 

Стана ясно още, че Централният съвет на ДПС е нанесло минимални корекции в листите за предстоящите парламентарни избори, както и че кампанията ще е сходна.

 

Карадайъ призова за "връщане на нормалността в политиката" чрез диалог и сформиране на "ценностни мнозинства" в следващото Народно събрание.

 

"Отказът от диалог е антидемократичният инструмент. Няма политически субекти, с които да не можем да влизаме в диалог. Освен тези, които откровено призовават за антидемократични поведения", обясни Крадайъ. За машинното гласуване на 11 юли ще бъде проведена обучителна кампания чрез партийните структури и младежката организация.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама