НОВИНИ


Служебният кабинет на Янев прави план колко ще струват изборите през юли

5 2914 17.05.2021
Служебният кабинет на Янев прави план колко ще струват изборите през юли

Прогнозната цена на извънредните парламентарни избори през юли обявява днес служебния кабинет на Стефан Янев. Правителството ще направи план колко ще струва организирането и провеждането на вота за 46-тото Народно събрание.


Скъпите избори са една от основните опорки на ГЕРБ още когато стана ясно, че правителство няма да има в рамките на вече разпуснатото 45-то Народно събрание, което размеши парламентарното тесте. Милионните харчове и политическият хаос бяха част от мотивите, с които Борисов и неговите депутати се обръщаха към “безотговорните” политически опоненти, които при “такова голямо мнозинство” и “силен анти-ГЕРБ” фронт не искат да съставят правителство. 

 

Миналите избори бяха по-скъпи заради покупката на машини за гласуване. План-сметка за предишния вот възлизаше на 65 млн. лв. Отделно от това Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да каже колко допълнителни машини за гласуване трябва да се купят – основно за секциите в чужбина, в които избирателите са над 300.

 

Най-големите пера са за заплати на изборната администрация и осигуряване на логистиката, следвани от средствата за МВР и охраната на вота.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама