НОВИНИ


Освобождават ген. Коджейков от Авиоотряд 28? Първо да даде пълен отчет

22 20986 17.05.2021
Освобождават ген. Коджейков от Авиоотряд 28? Първо да даде пълен отчет
Коджейков на фона на самолет БНР

Шефът на правителствения Авиоотряд 28 ген. Тодор Коджейков е поредният висш държавен служител, който най-вероятно ще бъде сменен от служебното правителство. Той е на поста вече 6 години. Известен е предимно с две неща: много близък и предан на Бойко Борисов и не разбира почти нищо от самолети и организация на полети.


Отстраняването на Коджейков ще е съвсем логична и приета от експертите като задължителна.

 

Коджейков обаче трябва да каже много неща около използването на отряда от властта, за които се говорят невероятни неща.

 

Кашата покрай полета с дарения на пилци и стоки на пеевска фирма за Обединените арабски емирства и изпратени от ОАЕ медицински консумативи и фурми за нас, българите става все по-голяма. Около операция от април 2020 година с участието на правителството "Борисов 3" все още има много неизвестни, а твърдения, идващи от едно и също място, са меко казано противоречиви. Вярно, че полетът бе извършен със самолет на частна авиокомпания, но организацията, според запознати, е минала през Коджейков, защото в мисията е предвождана от член на правителството - министърът на икономиката по това време Емил Караниколов.

 

В различни кръгове усилено се говори, че на борда не е имало само пилета, краставици или каквото още там е натоварено в София, но и един много ценен товар – споменава се огромно количество пари. Разбира се, това са засега само слухове.

 

Въобще е редно ген. Коджейков да предостави точен отчет за много други полети, забулени в тайна и предизвикващи редица въпроси.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама