НОВИНИ


Министър Нанев бил тотално подхлъзнат

9 6678 31.03.2010
Министър Нанев бил тотално подхлъзнат
Божидар Нанев

Нанев започнал прозрачни процедури на договоряне на лекарствени средства, затова го подвели.



Няма доказателства за лично облагодетелстване на министър Божидар Нанев, по-скоро се е облагодетелствала фирмата, която е сключила договорите, обяви по БТВ градският прокурор на София Николай Кокинов. Засега сигурното било, че е сключена неизгодна сделка за държавата. Проверката започнала преди няколко месеца. Кокинов обаче не пожела да каже кой е подал сигнала.

За пръв път прокуратурата повдига обвинение срещу действащ министър, каза по-късно д-р Ваньо Шарков от Синята коалиция. Министърът е най-малко виновен, добави и Теодора Захариева, според която вината е у съветниците на министъра по лекарствена политика. Министърът е бил тотално подведен, съобщиха и двамата. Според тях, който и да е бил министър, е щял да бъде подведен.

В МЗ работи човек на 77 години; там имат два шкафа: в единия държат папки с лява, в другия с дясна политика и вадят ту едните, ту другите, каза още Шарков. Кой носи отговорността?, попита той и поиска прозрачни процедури на договоряне на лекарствени средства. Нанев започнал да го прави и точно затова го подхлъзнали. Поне 5 човека в МЗ са знаели, каза Теодора Захариева и попита кой е подготвила процедурата за обществената поръчка и документацията, под която министърът само си поставил подписа.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама