НОВИНИ


Проверяват всички договори за концесии

11 3491 20.05.2021
Проверяват всички договори за концесии
Стела Балтова, служебен министър на туризма БГНЕС

Служебният министър на туризма започва проверки на всички обществени поръчки и концесионни договори в периода 4 май 2017 - 12 май 2021 г. Ако се открият нарушения, ще те бъдат осъдени, заяви Стела Балтова.


Новината идва на фона на поредицата от съмнения около концесиите на български плажове.

 

ФрогНюз припомня, че с решения на кабинета на Борисов стопанисването на плажовете отива в ръцете на “наши хора” - свързани по един или друг начин с властта лица. 

 

Припомняме още, че един от последните скандали, свързан с последните дни живот на кабинета “Борисов 3” бе свързан със спорната концесия на плажа по устието на р. Велека. Правителството реши внезапно да прекрати договор за концесия на морски плаж и така да открие нова процедура с чисто нов концесионер за 15 години.

 

До края на месеца ще започнат преговори с концесионерите за намаляване на цените на плажните принадлежности, което ще бъде обвързано с концесионните им такси. Предоговарянето на концесионните договори, които са с решение на Министерския съвет и това трябва да стане до началото на юни, когато започва летният сезон, каза Стела Балтова на работна среща, на която бяха обявени приоритетите на Министерството на туризма. 

 

Министърът съобщи, че приоритетите ще бъдат в две посоки: "Подобряване на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и работещите в сектора. това ще бъде постигнато с реализирането на 4 цели, а именно като страната ни бъде представена като сигурна и гостоприемни дестинация, достатъчно информация за бизнеса. Вторият ни приоритет е развитие на туристическата реклама на страната. За целта министерството ще се насочи към 18 целеви пазари посредством дигитални маркетингови активности и провеждане на рекламна кампания с нулев бюджет.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама