НОВИНИ


Премиерът се срещна с посланиците на Руската Федерация и Германия

2 3122 20.05.2021
Премиерът се срещна с посланиците на Руската Федерация и Германия
БГНЕС

Служебният министър-председател Стефан Янев се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова, съобщи пресслужбата на кабинета.


Служебният министър-председател Стефан Янев се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова и с посланика на Федерална република Германия Кристоф Айхорн., съобщи пресслужбата на кабинета.

 

В рамките на срещата са с Митрофанова били подчертани традиционно добрите връзки между двете държави, като беше акцентирано върху здравите културно-исторически основи.

 

Откроена бе ключовата роля на прагматичния подход във взаимоотношенията между страните, както и необходимостта да се положат повече усилия в посока гарантиране на взаимния интерес, по-конкретно в областите на енергетиката и туризма.

В края на срещата посланик Митрофанова пожела сила, мъдрост и успех на правителството.

 

Янев и Айхорн обсъждаха възможностите за задълбочаване на взаимоизгодното сътрудничество, по-специално в сферите на икономиката, сигурността и международните отношения. 

 

Министър-председателят на Република България използва възможността да потвърди участието си в Срещата на върха по линия на Берлинския процес, която ще се проведе под формата на видео конференция на 5 юли 2021 г.

 

Беше обсъдена темата относно перспективите за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама