НОВИНИ


С. Дянков: Заплатите няма да се пипат

10 4868 01.04.2010
С. Дянков: Заплатите няма да се пипат
Симеон Дянков

Като се разруши статуквото, веднага излизат хората, които са печелили от това, но всички трябва да разберат, че заедно трябва да излезем от кризата и България да стане средно богата държава, обясни министърът на финансите.



Заплатите няма да се пипат, ще се оптимизира броя на хората, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. В неговото министерство съкращенията вече били направени.

Ще се правят злоупотреби и ще се прехвърлят авоари в чужбина, но тези страни, в които това може да стане, са силно намалели, обясни Дянков, според когото месец-месец и половина ще трябва за да се облекат мерките, свързани с данък-лукс в законова форма.

Като се разруши статуквото, веднага излизат хората, които са печелили от това. Всички трябва да разберат, че заедно трябва да излезем от кризата и България да стане средно богата държава, добави Дянков. По отношение на преустановяването на контрабандата на алкохола вече имало успехи, на горивата - те били частични, а борбата била за преустановяване на контрабандата на цигари.

Ако някой работи за държавата, е редно неговата заплата да са някакъв процент от тази на премиера, отчете Дянков, визирайки лекарските заплати.

Frognews.bg напомня, че днес антикризисните мерки на правителството в парламента. Те бяха дебатирани на редица срещи между представителите на правителството, синдикатите и работодателите. Целта им е да омекотят последствията от икономическата криза, да бъдат постигнати бързи, реални и устойчиви резултати по преодоляването на последиците от нея и да стабилизират бюджетната позиция.

По предложение на Дянков правителството одобри вчера и мярка, по която не беше постигнат консенсус в Националния съвет за тристранно сътрудничество - освобождаване на държавното обществено осигуряване от ангажимента да заплаща първите 3 дни от временната неработоспособност с оглед избягване на злоупотреби с осигурителната система. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама