НОВИНИ


И Кузман Илиев иска "доказателства", доказва се обаче в съда

14 4554 22.05.2021
И Кузман Илиев иска

Кузман Илиев от Института за дясна политика (известен като Институтът на ГЕРБ), кандидат-депутат на ВМРО и прочее застана в ефира на bTV и повтори опорките на бившите управляващи - опасенията за президентската република, ревашизмът и недоказаните твърдения. Коментарът му идва на фона на първите 10 дни от дейността на служебния кабинет, назначен от Румен Радев - малко над седмица, в която бяха осветлени притеснителни неща за състоянието на държавата ни, прахосани милиарди и обезпокоителни обвързаности в службите.


"Когато служебен вътрешен министър прави такъв тип твърдения, хубаво е да се доказват. Ако не го направи, навлизаме в хипотезата този служебен кабинет да бъде политически употребен", отсече Кузман Илиев пред bTV. 

 

На практика обаче не е работа на служебния кабинет да доказва каквото и да било. Това го прави съдът, посочи на свой ред политическият анализатор Слави Василев. 

 

Това, разбира се, би могло да се случи при работеща прокуратура. 

 

"Министърът има възможност да стигне до информация. След като той казва, че това се е случило, нямаме причина да не му вярваме. А след като това е неправомерно, незаконно, върви против принципите на демокрацията, редно е тези неща да бъдат показани", категоричен бе Василев.

 

Това било така. Проблемът според Кузман Илиев обаче бил друг - ставаме свидетели на служебен кабинет, който се опитвал да действа реваншистки и да концентрира властта в ръцете на президента. 

 

"Не сме гласували за този кабинет, а той може да ни управлява шест месеца. Самата фигура на служебния кабинет е гаранция за произвол. Има дупка в Конституцията", посочи още Кузман Илиев. 

 

"Разбирам позицията на господин Илиев. Но не може да се каже, че този кабинет е произвол. Той е назначен от пряко избран, все пак. Това, че държавният глава все пак е получил вота на гражданите показва, че те са вложили доверие в него", обясни Слави Василев.

 

“Ако има нещо, което ознаменува промяната, която хората искаха миналата година по площадите, то това е служебният кабинет. Виждате за колко кратко време колко информация започва да излиза. Сигурен съм, че хората, които работят в държавните структури, когато ГЕРБ не са на власт, започват да говорят. Така излиза тази информация. По този начин е достигнала тази информация до генерал Атанасов. Това е началото на демонтажа на предишното управление“, смята Василев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама