НОВИНИ


Русия изгони български дипломат

4 2911 26.05.2021
Русия изгони български дипломат

Руското министерство на външните работи обяви за персона нон грата български дипломат, съобщиха от руското министерство на външните работи.


„На 26 май посланикът на България Атанас Кръстин бе поканен в МВнР на Русия, където му бе връчена нота за обявяване на служител на посолството на България в Русия за "персона нон грата”, се казва в съобщение на външнополитическото ведомство.

 

В публикувано на сайта на руското външнополитическо ведомство лаконично съобщение се посочва, че мярката е в отговор на: „приетото през април т.г. от българската страна, с нищо не мотивирано решение, да обяви за персона нон грата дипломат от посолството на Русия в София“ - помощника на руския военен аташе.

 

От Руското министерство на външните работи не съобщават нито името и дипломатическия ранг на служителя в българското посолство, нито срока, в който той трябва да напусне територията на Русия.

 

Това съобщение опровергава информацията, която се появи по-рано днес, че не кой да е, а именно посланикът ни в Москва Атанас Кръстин, е изгоненият.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама