АКТУАЛНО


Г-н Борисов, къде е детската болница, която обещахте точно преди година?

5 9341 27.05.2021
Г-н Борисов, къде е детската болница, която обещахте точно преди година?
Бойко Борисов

27 май 2020 година. На този ден Борисов за пореден път нагло ни излъга. Тогава се захвана със строителство не на магистрали, а на нова детска болница. Чудесно, ама си остана само със „захващането“.


Помните ли как гръмко обеща: „С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда.“

 

Тогава Борисов се закани постройката, проектирана през 70-те години на ХХ-ти век, да бъде съборена, а на нейно място да бъде изградена новата модерна педиатрична болница.

 

Четири месеца по-късно лъжите продължиха, но този път от здравния министър тогава проф. Костадин Ангелов.

 

„Нямаме време да се бавим. Събаряме сградата и изграждаме нова сграда за педиатрична болница, спазвайки срока на договора“, съобщи тогава той, настоявайки, че болницата ще бъде завършена в срок, който по договор е 42 месеца.

 

Празни дежурни приказки колко били загрижени за децата на България.

 

Да, на днешния ден преди година Борисов отново излъга. Една година по-късно няма нито разрешително за строеж, нито искане за събаряне на рушащото се бетонено скеле, което най-нагло беше пробутвано вместо истинска детска болница.

 

За цялото това време единственото нещо, което беше направено е, че оградата около строежа беше преместена с 20 метра, а фирмата изпълнител - ГБС получи 30 милиона.

 

„Каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея“, са думите на Борисов, изречени на 27 май 2020г. Една година по-късно единственото злато, което помним е това в чекмеджето до спалнята, а следа от детска болница няма.

 

Веселка Иванова


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама