НОВИНИ


Георги Кадиев поиска оставката на новия шеф на НАП

6 6870 31.05.2021
Георги Кадиев поиска оставката на новия шеф на НАП
Георги Кадиев

Незабавна оставка на новоназначения изпълнителен директор на Националната агенция на приходите поиска Георги Кадиев, бивш зам.-финансов министър, сега лидер на Нормална държава и водач на листата на БСП в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори.


В профила си във фейсбук Кадиев публикува част от ревизионен акт на бившата фирма на данъчния шеф Румен Спецов, издаден 70 дни след като "Гранекс Трейдър" е продадена.

 

Проверка в публични регистри на НАП и Търговския регистър показва, че настоящият изпълнителен директор на НАП Румен Спецов е продал дяловете си в дружеството "Гранекс Трейдър" на 7 април, 2016 г. Ревизионният акт е с дата 17 юни, 2016 г. е и връчен на новия собственик Данаил Николов.

 

Според Кадиев дружеството е било в ревизионно производство към момента на продажбата на дяловете и по всяка вероятност вече е имало и издаден ревизионен доклад.

 

"С голяма доза сигурност може да се твърди, че продажбата на дяловете е именно следствие на очакваните резултати от ревизията. В резултат на тези действия фирмата никога не покрива задълженията си и до ден-днешен дължи над 1.5 млн.лв. на НАП", пише Кадиев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама