НОВИНИ


Шеф на проверявана фирма на границата пред Фрог: Надлежно отчитаме дължимото към НАП и държавата

13 6520 05.06.2021
Шеф на проверявана фирма на границата пред Фрог: Надлежно отчитаме дължимото към НАП и държавата
Румен Спецов-шеф на НАП

Надлежно отчитаме всички задължения към НАП и съответно към държавата. Причината една част от апаратите да не се свързани с приходната агенция е, че фирмата, която трябваше да извърши подмяната им се забави заради коронакризата. Въпреки това, задълженията се изплащат в срок и това беше установено днес при проверката на шефа на Агенцията г-н Румен Спецов.


Това обясни пред Фрог нюз Борислав Карев - управител на една от проверяваните днес от Спецов фирми на границата.

 

На брифинг  директорът на НАП Румен Спецов обясни  пред журналисти, че има касови апарати, които издават касови бележки, но апаратите не са свързани със системата на НАП. Според него трябва да се разследва каква е причината за това несъответствие.

 

Шефът на фирмата бе категоричен, че всички касови апарати са истински, а не фалшиви, както някой се опитва да внушава, опитвайки се да навреди на дружеството. Уточни, че много предприемачи имат идентичен проблем именно заради коронакризата. Ето какво още уточни Карев пред екипа ни: „Фирмата, която доставя апарати не успя да го направи навреме заради кризата с пандемията".

 

Именно затова една част от апаратите не са подменени. Въпреки това всеки касов апарат, стар или нов, надлежно се отчита пред НАП. Това може да бъде проверено в рамките на няколко часа. Проверката на фирмата показа, че няма други нарушения, освен забавянето. Въпреки, че това не е по наша вина, ние ще поемем отговорността, както е по закон. Най-важното за нас е, че се доказа, че сме отчитали дължимите средства към държавата. Винаги искаме да правим бизнес по правилата и според законовите разпоредби“.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама