НОВИНИ


Утре става ясно ще се кандидатира ли Слави Трифонов за депутат

19 3852 06.06.2021
Утре става ясно ще се кандидатира ли Слави Трифонов за депутат

Утре става ясно дали Слави Трифонов ще се кандидатира за депутат от “Има такъв народ”. Формацията ще представи предизборните листи в първия ден от новата седмица. ИТН отново заяви, че няма да прави коалиция с формации на статуквото, като каквито определя ГЕРБ, БСП и ДПС.


"Вариантите са всякакви. Спрямо резултати от изборите ще постъпим правилно. ... Ако българският народ иска да бъде изчегъртан моделът на ГЕРБ, нека да излезе и да гласува", посочи пред Българското национално радио зам.-председателя на формацията Тошко Йорданов.

 

Санкциите на САЩ по закона “Магнитски” той определи като резултат от свършената от българското общество работа. Зад такава позиция застана и миналата седмица Слави Трифонов, който коментира скандалите в личния си профил във Facebook. 

 

Йорданов подчерта, че информацията за санкционираните лица е имало и в българските медии, но официалните органи са се правили, че това не се случва.

 

В коментар за работата на служебното правителство, заместник-председателят на ИТН даде висока оценка на министрите на икономиката - Кирил Петков, на финансите - Асен Василев и на вътрешните работи - Бойко Рашков.

 

Тримата служебни министри в действителност предизвикаха основните скандали през последните седмици заради направени от подопечните им министерства проверки. ФрогНюз припомня, че Министерството на икономиката установи скандални кредити, които ББР е отпускала на шепа фирми, свързани с Делян Пеевски. Финансовото ведомство пък разкри, че в НАП липсват милиони, а Бойко Рашков заговори за подслушвания на опозиционни политици от страна на службите по нареждане на предишната власт.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама