НОВИНИ


Христо Бозуков: Започва проверка в Държавен фонд „Земеделие“

2 3192 07.06.2021
Христо Бозуков: Започва проверка в Държавен фонд „Земеделие“
Проф. Христо Бозуков

Тази или другата седмица започват проверки в Държавен фонд „Земеделие“. Това каза служебният министър на земеделието, храните и горите Христо Бозуков в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР.


Ще протекат проверки във Фонд „Земеделие“. Там проблемът е най-тежък. Там трябва да се влезе с независим одит. Там има затлачени с години неща и натрупани проблеми, които отлежават. Ще стане известно след проверките. Прави се една работна група с участие на Министерство на финансите и АДФИ. Проверките може да започнат в края на тази седмица или през следващата“, заяви Бозуков.

 

„Има около 9 препоръки относно проблема с фермата за норки. Те са от гледна точка на финансови санкции. Пропуснати са два много важни фактора – редовно вземане на проби от умрели животни и тяхната проба за COVID в акредитирани леборатории. Това е задължение на БАБХ. Тези, които са правени, са давани на частна лаборатория. С новия директор ще започнат да се вземат проби. Моята цел на тези смени е да се завиши контролът, защото аз заварих едно лежерно безхаберие във всички структури на системите. Не изключвам никой", каза още Бозуков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама