НОВИНИ


Проверяват версия дали загиналите полицаи са пили

15 5258 07.04.2010
Проверяват версия дали загиналите полицаи са пили
На мястото на катастрофата Янтра днес

Проверяват дали двамата полицаи, които загинаха при катастрофа в с. Самоводене, Свищовско, са употребили алкохол. Това е една от версиите, по които работи разследването, научи Frognews.bg от източници в МВР.



Имало все още неизяснени моменти в поведението на двамата униформени Петър Г. и Кънчо К. от селския полицейски участък на с. Ресен. Те се движели с голяма скорост, навлезли в насрещното платно и се забили като ракета в идващата линейка. Запознати с разследването били чули да се говори за 1,6 промила алкохол в кръвта на единия и малко по-малко при другия. Техни колеги от Велико Търново обаче твърдят, че и двамата били изрядни. Очаква се до края на седмицата всички тези съмнения да бъдат разсеяни.

Знае се вече със сигурност, че колата на „Спешна помощ” е била с включена сигнализация. При това положение полицейската „Лада Нива” е трябвало да даде път. Според установения ред у нас пожарните са с предимство пред всички останали участници в движението. След тях се нареждат линейките и чак тогава – полицейските автомобили. Това предимство не било спазено в трагичната ситуация.

Инцидентът е станал около 9,30 ч. Във вторник сутринта на прав, но мокър участък от пътя, когато патрулен автомобил "Лада Нива" на полицейския участък в Ресен се е сблъскал челно с линейка от Центъра за спешна помощ в Свищов.

Вследствие на удара на място са загинали полицейските служители Петър Г. и Кънчо К. При инцидента е пострадала и лекарка, пътуваща в линейката, която е настанена със счупен крак в болницата във Велико Търново.

На 24 ноември, 2009 г. двама полицаи загинаха след удар в дърво в с. Хайредин, община Козлодуй. Сигнал за инцидента е подаден на тел.112 минути след полунощ. Причините за катастрофата така и не стана ясна. Заведено е следствено дело. По първоначални данни преди да катастрофират двамата служители са преследвали друг автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР. Преследваната кола обаче така и не бе открита.

Неприятните подробности понякога се укриват, за да не страдат семействата на загиналите, а и за да не се петни името на МВР, споделят служители на вътрешното ведомство.
Янтра днес
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама