НОВИНИ


Борисов обеща редовни заплати за лекарите

21 4779 07.04.2010
Борисов обеща редовни заплати за лекарите

Плащанията към болниците ще са неритмични, докато се съберат вересиите, трупани от държавата в продължение на 20 години. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Кюстендил, където днес посети многопрофилната болница "Д-р Никола Василиев".



На въпрос как би коментирал, че лекарите избраха деня на професионалния си празник за символичен протест, премиерът каза, че това, което вижда в Кюстендил, е, че "докторите си работят". Според него на места ги подтикват да протестират, в което той съзира желание да се "извиват ръцете" в момент, в който всички виждат, че парите в държавата са изхарчени по безобразен начин. "Ние даваме максимума от това, което имаме като възможност, и реформата ще продължи, заяви министър-председателят. Желая на всички лекари честит празник и да не се подвеждат", каза той.

Столичната лекарска колегия постави под съмнение качествата на предложената за здравен министър проф. Анна-Мария Борисова. "Не знам какво може да направи една жена министър, която няма опит", каза председателят на софийската лекарска организация д-р Методи Маджаров.

Лекарите, които се събраха във Военномедицинска академия на протест, дори изразиха мнение, че парламентът може да не гласува предложената от премиера Бойко Борисов кандидатура за министър.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама