НОВИНИ


Иво Мирчев: Обяснението за язовирите е като това с Мата Хари - абсурдно

7 4923 14.06.2021
Иво Мирчев: Обяснението за язовирите е като това с Мата Хари - абсурдно
Иво Мирчев

Никой не вярва на тези хора. Когато седне Ревизоро, никой не вярва на това, което казва. Абсурдно е обвинението, че язовирът бил източен, за да се направи политическа акция. Това е несериозно. Прилича на обяснението с Мата Хари за пачките и кюлчетата. Това не е на ниво държавник. Така с хората не се комуникира.


Това заяви пред bTV Иво Мирчев от “Демократична България”. Повод за коментара му е поредният скандал, в който ГЕРБ и Борисов се замесват. Този път става дума за трите проблемни язовира, които не са въведени в експлоатация, въпреки че парите по ремонта им са платени. Язовирите обаче са празни и затревени, а по закон заради “статута им” нямат право да се пълнят. 

 

“В момента сме в турбуленция, свидетели сме на едни мутренски взаимоотношения, корупция на всички нива, натиск върху медиите. Оттук нататък партиите на промяната трябва да седнем и да помислим как тази страна да бъде преведена по пътя, в който хората да се успокоят, да влезем в коловоза на модернизацията и на икономическото развитие”, обясни още Мирчев. 

 

“Дигитализация и електронно управление не се прави от аналогови хора. Години наред наблюдавахме точно това - аналогови хора се опитваха да дигитализират страната и да въвеждат електронно управление. Основните технологични инвеститори отдавна отбягват България“, допълни Мирчев.

 

Той посочи още, че големите технологични гиганти избират съседни нам държави, за да отворят своите центрове, а причината за това е липсата на доверие, че в България подобен бизнес може да се прави. Страната ни е спрягана като “дигитален хъб” на Балканите, но въпреки това големи компании като Microsoft например избраха Гърция за отваряне на свой център, Тесла също заобиколи София. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама