НОВИНИ


Проф. Кожухарова: Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока, зависи от нас

9 3191 16.06.2021
Проф. Кожухарова: Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока, зависи от нас
Проф. Мира Кожухарова стопкадър, bTV

„Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока и колко ще ни струва, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално ,но можем да намалим жертвите на този вирус. Това става само с ваксина. Това обясни пред bTV съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова.


Тя призова хората да продължат да се ваксинират, защото при достигане на относително висок ваксинален обхват, могат да отпаднат и повече мерки.

 

„Рискът от циркулация на вируса намалява, много е нисък процентът на болни в момента у нас. Надявам се повече хора да се решат да се ваксинират“, коментира Кожухарова.

 

Според нея ще има засилване на ваксинацията вероятно към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

 

Що се отнася до новата заповед за отпадане на маските при ваксинирани или преболедували малки колективи, проф. Кожухарова уточни, че не отпада забраната за посетители на магазини.

 

„За клиентите и посетителите маските си остават задължителни, защото не е възможно да се контролира дали те са ваксинирани или преболедували“, обясни тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама