ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ юли 2021


БСП: Продължаваме да защитаваме интересите на служителите на МВР, както сме го правили през годините

0 2658 17.06.2021
БСП: Продължаваме да защитаваме интересите на служителите на МВР, както сме го правили през годините
Иван Иванов, Атанас Зафиров

БСП участва в кръгла маса, организирана от Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Бяха обсъдени актуални проблеми на Министерството на вътрешните работи, свързани със заплащането и нормалните условия на труд на служителите, нуждата от нов Закон за МВР, отношенията с гражданското общество. Позициите на левицата бяха представени от зам.-председателя на НС на БСП Атанас Зафиров и Иван Иванов, водачи на листите на ”БСП за България” в Сливен и Шумен.


"В голяма степен вижданията ни съвпадат. Подкрепяме справедливите искания за нормално заплащане на служителите на МВР и гарантиране на тяхното кадрово развитие според техните постижения и успехи. Нужно е също така въвеждане на колективно трудово договаряне в системата на МВР", заяви  Атанас Зафиров.

 Иван Иванов от своя страна изтъкна нуждата от изцяло нов Закон за МВР, предхождан от изработени в най-кратки срокове анализ и стратегия на дейността на министерството.

 

 "БСП ще продължава да защитава интересите на служителите на министерството, както го е правила през годините. Ние бяхме единствената опора на тези служители, които бяха подложени на политически атаки през последните 4 години", припомниха на срещата със синдикатите социалистите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама